Skip to main content
buitenschoolse opvang (4-12jr.)

De Hooizolder

Op de zolder bevind zich de buitenschoolse opvang: De hooizolder.
Hier worden schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar opgevangen.
Zij worden door ons van school opgehaald en naar de BSO gebracht.

Bij ons kunnen de kinderen heerlijk ontspannen na een dag school; er worden activiteiten aangeboden, er zijn tal van mogelijkheden qua spel en speelmateriaal, maar ook is er een heerlijke ‘chill-hoek’. De activiteiten die aan worden geboden worden aangepast aan de leeftijdsgroep. Hoe laat de buitenschoolse opvang start, is per school en dag verschillend. Op dit moment wordt de buitenschoolse opvang op de woensdag en vrijdag (deels) samengevoegd met de peutergroep, gezien dit rustige dagen zijn voor de buitenschoolse opvang.

Ondanks dat de woensdag en vrijdag samen worden gevoegd met de peutergroep; is de inzet van pedagogisch medewerksters die normaliter op de BSO werkzaam zijn, een streven. Alle pedagogisch medewerksters beschikken over een kinder-EHBO én BHV certificaat, welke jaarlijks wordt verlengd na een herhalingscursus. Om u alvast kennis te laten met ons team, kunt u onder het kopje ‘Medewerksters’ informatie vinden met een foto en klein verhaaltje van onze medewerksters.

Op de buitenschoolse opvang werken wij met thema’s waarmee de groep in is gericht. Wij behandelen om de 5 á 6 weken een nieuw thema; spelenderwijs ontdekken en leren kinderen van-alles over het thema, maar ook over wat de kinderen op dat moment bezighoudt. Wij zijn daarin flexibele en zogenoemd: kind-volgend. Dit wil zeggen dat wij kijken naar de behoeftes van ieder kind en proberen hier zoveel mogelijk op aan te sluiten. De kinderen hebben bij ons de mogelijkheid om zelf te kiezen of ze deel willen nemen aan een activiteit of dat ze liever iets anders gaan doen.

Wij zijn van mening dat ze op school al genoeg ‘moeten’ en dat het doel van de BSO is om de kinderen liefdevol op te vangen, te begeleiden waar nodig maar ook om ze los te laten in de keuzes die ze willen maken omtrent o.a. de activiteiten die aangeboden worden. In de vakanties worden er meer en uitgebreidere activiteiten aangeboden welke aansluiten bij het vakantiethema (dit kunnen verschillende thema’s zijn).

Wat neemt uw kind mee?

Naar de buitenschoolse opvang hoeft in principe niet veel mee naartoe worden genomen. De kinderen krijgen van ons drinken en wat te eten als ze uit school komen. Indien kinderen een hele dag komen i.v.m. een studiedag of tijdens de vakantieperiode; zorgen wij ook de gehele dag voor de voeding van uw kind. Wanneer uw kind allergisch is voor een bepaald voedingsmiddel, horen wij dit graag van u. Wij raden u aan om uw kind laarzen mee te geven naar de buitenschoolse opvang, deze mogen hier eventueel ook blijven staan.

De speelruimte

2 november 2021

De huishoek

2 november 2021

De chillhoek

2 november 2021