Skip to main content
Aangenaam

Over onze kinderopvang:

Kinderopvang Casa Bambini beschikt over 2 ruime groepen voor de dagopvang. Wij werken met verticale groepen; dit houdt in dat er gewerkt wordt met groepen waarin kinderen van 0-4 jaar op worden gevangen. Deze groepen heten: De Rupsjes en De Vlinders.

Bij Casa Bambini gaan wij uit van een respectvolle, ruimtelijke, individuele- en positieve benadering. Dit houdt in dat wij ieder kind de ruimte, aandacht en liefde geven om te kunnen groeien en om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Daarnaast zijn wij kind-volgend, dit houdt in dat wij écht kijken naar wat het kind nodig heeft en waar hij/zij zich bevindt in de ontwikkeling zodat wij daarop aan kunnen sluiten wat betreft het aanbieden van spel- en speelmateriaal en verschillende ontwikkelingsgerichte activiteiten.

Wij onderscheiden ons van andere kinderopvangcentra door aan te sluiten bij de natuur, weersomstandigheden, de seizoenen en de verzorging van dieren.
Ook beschikken wij over 2 prachtige nieuw aangelegde tuinen, volledig gericht op het natuurlijke buitenspelen. We hebben voornamelijk natuurlijk materiaal gebruikt bij de aanleg van beide tuinen en zij beschikken dan ook over verschillende uitdagende speelmogelijkheden. Onze konijnen en kippen worden dagelijks verzorgd en gevoerd door de kinderen; samen halen we de eitjes uit het kippenhok en krijgen de konijnen een extra aai over hun bol. In de moestuin kunnen de kinderen zelf zien en beleven hoe bijvoorbeeld aardbeien of komkommers groeien.
En wanneer deze rijp zijn; mogen de kinderen hier lekker van smullen!

Doordat onze groepen zijn gevestigd in voormalige klaslokalen, krijgen kinderen ook binnen álle ruimte om te spelen, te leren en te ontdekken.
Wij zijn een onafhankelijke kinderopvang en maken geen onderdeel uit van een grotere organisatie of school; dit zorgt voor korte lijntjes en een vaste inzet van personeelsleden.
In totaal werken er 11 gemotiveerde en enthousiaste pedagogisch medewerksters bij ons. De meeste werken vaste dagen op de groep; doordat we met vaste medewerksters werken, zijn alle pedagogisch medewerksters al snel bekend bij zowel de ouders als de kinderen. Dit zorgt voor een veilig en verbonden gevoel voor alle partijen.

De kinderopvang is geopend op alle werkdagen (met uitzondering van nationale feestdagen) van 7.30 uur tot 18.00 uur; iedere afgenomen dag bestaat dus uit 10,5 uur. De brengtijden zijn in de ochtend van 7.30 uur tot 9.00 uur en de ophaaltijden zijn van 16.30 uur tot 18.00 uur.
In verband met het bieden van rust en het opstarten van de dag, werken wij met bovenstaande haal- en brengtijden.

Voor meer informatie omtrent onze kinderopvang en het personeel; kunt u een kijkje nemen op 1 van de pagina’s van onze website óf maakt u telefonisch of via de button een afspraak voor een rondleiding op onze vestiging.
Wij staan u graag te woord en heten u van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen.